Vraća se Druga muška liga – Jug!
Vraća se Druga muška liga – Jug!
MAH_0138

Nakon ljetne stanke i povratka košarke u prvom i drugom reazredu, vraća nam se i svima draga Druga muška lige – Jug! Već sutra, četvrtak 20. listopada od 19:30 kreće prva utakmica nove sezone.

Utakmica Diadore i Sukošana radi rivaliteta iz prijašnjih sezona sigurno će privući potrebnu pozornost na sebe, ali radi određenih promjena i okretanju obiju momčadi mlađim igračima sigurno će susret biti mirniji nego li je to bio slučaj prijašnjih godina.

Trener Entuzijasta, Marko Selin najavio je sutrašnji susret: ‘U prvom kolu očekujemo kvalitetnu ekipu Sukošana, prezentirat ćemo brzu, agresivnu i, vjerujem, atraktivnu igru. Vidjet ćemo gdje će nas to odvesti rezultatski.

Rezultatske ambicije ove godine nisu kakve su znale biti do sada – U sezonu ulazimo bez izraženih rezultatskih ambicija, a najbitnije je da naši mladi igrači dobiju minutažu na seniorskoj razini. Ipak, vjerujem da možemo igrati sa svima i sigurno ćemo se pokušati uključiti u borbu za vrh. Ove sezone je klub ušao u suradnju s KK Zadar te roster čini cijela kadetska ekipa Zadra uz iskusnijeg Roka Erslana. Sigurno ćemo igrati sa puno kotranapada i što je agresivnije moguće kako, po meni, kadetske ekipe i trebaju igrati – kazao je Selin.

Za kraj trener kojemu će kao i u kadetskom sastavu Zadra, asistirati Toni Vidaić pozvao je navijače da dođu i podrže mlade zadarske nade – Dođite i podržite naše mlade igrače, koji će vam to sigurno vratit svojom borbom i lijepom košarkom.

FOTO: KK Zadar | Šime Zelić

Momčad Sukošana zadržala je u ovoj sezoni nekolicinu igrača iz prošle, ali i njihov cilj ove godine biti će razvoj mlađih igrača te na krilima toga vraćanje popularnosti košarke u mjestu – Sukošan je zadržao okosnicu ekipe iz prošlih sezona i osvježio momčad s nekoliko mladih igrača te dva juniora Diadore. Cilj sezone Sukošana je stvaranje što pozitivnije i kvalitetnije atmosfere oko košarke na treninzima i utakmicama te u cijelom mjestu, a pobjede i napredak mladih igrača su osnova tog plana – rekao je trener-igrač Sukošana Ivo Pavić.

Sukošanci su upoznati s poletnim Zadranima i njihovim kvalitetama, ali Sukošan kao i uvijek cilja na jedno – pobjedu. Protivnik u prvom kolu je izuzetno kvalitetan i dobro smo upoznati s njihovim kvalitetama, posebno na bekovskim pozicijama. Sukošan će kao i uvijek ići na pobjedu – zaključio je Pavić.

FOTO: Cropix | Luka Gerlanc

Susret će se osim u legendarnoj dvorani Jazine moći pratiti i putem livestreama na YouTube kanalu KK Diadora.