Utakmica kola: Cetina – Amfora
Utakmica kola: Cetina – Amfora

Utakmica kola u rundi broj pet upravo je ona u kojoj se u nedjelju 20.11. od 17:00 sastaju dva ‘fenjeraša’ triljska Cetina i Amfora iz Makarske.

Cetinjani su ove sezone kao i većina drugoligaša pomladili momčad – Ove godine smo pomladili momčad, od starijih, iskusnijih igrača ostali su Luka Roguljić i Bruno Šipić, a ostatak momčadi čine mladi igrači i većinom juniori, oslonili smo se na domaći kadar pojačan s mladim i talentiranim igračima iz Alkara – kazao je Branko Šipić.

Cilj ove sezone je razvoj mladih igrača i njihovo uvođenje u seniorski sustav. Imamo dugoročni plan razvoja kluba da kroz naš omladinski pogon, kroz koji su se pojavili talentirani pojedinci koji su već zapeli na oko našim najvećim klubovima, proizvedemo što veći broj igrača koji će spremno odgovoriti na zahtjeve seniorske košarke i da većinu sastava čine domaći igrači pojačani talentiranim igračima Alkara na pozicijama koje su nam deficitarne. Drago mi je da smo  ostvarili kvalitetnu suradnju s KK Alkar od koje korist neće imati samo oba kluba nego će najveću korist imati košarka u Cetinskoj krajini – pojasnio je trener i povremeni igrač Branko Šipić.

Usprkos situaciji od 0-4 Amfore na startu sezone, Šipić poziva na oprez u susretu petog kola – Ekipa Amfore je u sezonu ušla s velikim ambicijama te imaju vrlo dobar roster s velikim brojem iskusnih i kvalitetnih pojedinaca koji su igrali na puno većem  nivou od ovog i smatram ih favoritom protiv naše mlade momčadi.

Moje mišljenje je da s pravim pristupom i brzom košarkom možemo igrati s bilo kojom ekipom u ovoj ligi. Dati ćemo sve od sebe i pokušati ostvariti prvu pobjedu te ovim putem pozivam naše sugrađane i ostale ljubitelje košarke u Cetinskoj krajni da nas podrže. – zaključio je Šipić.

FOTO: KK Zadar

Amfora se nakon sezone avanture u Prvoj muškoj ligi vratila u drugoligaško društvo te im raspored od više gostovanja nije najbolje legao – Roster je kao i u predhodnim utakmicama nepromjenjen za sad nemamo neki određeni cilj jer nakon četiri odigrana kola još uvijek smo bez pobjede te se nadamo da bi u Trilju trebali uz kvalitetnu igru doći do prve pobjede te tako izbrisati bar za kratko gorak ukus sa usana u ovoj sezoni. Mada, još uvijek se potajno nadamo da bi se mogli vratiti u gornji dom tablice ako odigramo kvalitetno ostatak prvog dijela prvenstva u kojem nas nije mazio raspored gdje u prvih osam kola gostuje čak šest puta.

Makarani polako kreću s kalkulacijama, kako bi se i kada bi se mogoli vratiti u borbu za vrh tablice – Ukoliko uspijemo ostvariti bar 3 pobjede te još tomu dodati i pobjedu u posljednjem kolu prvog dijela u drugom dijelu biti će lakše jer ćemo od devet utakmica domaćin biti šest puta. Ako ni jedna ekipa ne prođe prvi dio neokrznuto te upiše bar dva poraza smatram da se i dalje možemo uključiti u borbu za gornji dom tablice te uz puno sreće možda se uključiti u borbu za sam vrh. Ukoliko se u prvom djelu ne poklope prethodna predviđanja bez obzira na dobar raspored u drugom dijelu pokušat ćemo stabilizirati ekipu dati maksimalnu minutažu mlađim igračima i uz par starijih napraviti dobre temelje za sljedeću sezonu u kojoj se nadamo da ćemo imati dovoljno jak roster da se prvo kroz prvenstvo, a onda i kvalifikacije vratimo u viši rang.

Što se tiče našeg sljedećeg protivnika, Cetine, očekujemo neizvjesnu utakmicu u kojoj vjerojatno niti jedna ekipa neće uspjeti napraviti veću rezultatsku prednost te će na kraju odlučivati nekoliko posljednjih minuta. Nadamo se da ćemo tada imati više sreće te pobjedom donekle resetirati ekipu. – zaključio je Zoran Agić.