PF PH U13: Novi Zagreb i Zadar uvjerljivim pobjedama potvrdili finale!
PF PH U13: Novi Zagreb i Zadar uvjerljivim pobjedama potvrdili finale!

Drugi dan Poluzavršnog turnira PH U13 prošao je u znaku prvog, a to su dvije uvjerljive predstave i pobjede Novog Zagreba i Zadra.

Iako su dečki iz Vedija odlično otvorili susret i pritiskom natjerali Novi Zagreb na dosta muke za povratak u rezultatski plus nakon što su pet minuta prije kraja prve dionice bili na 4:17. Nakon toga mali genijalac Toni Garma uzima stvari u svoje ruke i od 26 poena koliko na kraju dionice ima ekipa iz Zagreba on postiže 24 dok su dečki iz Bjelovara na 22. Garma sjajnim napadačkim izdanjem diže ekipu te do poluvremena on ima 42 poena, a Novi Zagreb vodi 56:36.

Drugo poluvrijeme Novi Zagreb se u potpunosti odvaja i na kraju ubacuje jednak broj poena kao i jučer 117, dok Bjelovarčani koji su u prvih deset minuta prikazali sjajnu košarku zabijaju 59 poena.

Mrave je naravno predvodio Toni Garma koji je zabio 65 poena i uhvatio 23 skoka za ukupno valorizaciju od 73 uz njega razigrao se i Arijan Kokolić s 14 poena i 6 asistencija. Kod Vedija najbolji je s 28 poena i 10 skokova bio Ivan Sabljić, Martin Roviščanec zabio je 11 dok je Vanja Dulikravić ubacio 8 poena ali i uhvatio 19 skokova te dodao 8 blokada.

STATISTIKA UTAKMICE

Ivan Bilić, trener Novog Zagreba: ‘Čestitao bih svojoj ekipi na pobjedi i protivnicima na borbi, mislim da se moglo vidjeti jako puno lijepih poteza i veselimo se sutrašnjoj utakmici sa Zadrom.’

Stjepan Sabljić, trener Vindija: ‘Danas smo bili opušteniji na početku, u prvoj i drugoj četvrtini i nakon toga na poluvremenu smo opet izgorjeli u želji. Zadovoljni smo svojom igrom, a s obzirom na to da je Novi Zagreb uvjerljivo najbolji u Zagrebu nisam mogao niti očekivati novi rezultat.’

Zadar je protiv DOŠK-a rezultatski napetu utakmicu igrao do 10:9, a nakon toga se do kraja prve dionice odvaja na 24:13. Tih +11 do poluvremena raste do visokih 51:30 i do kraja utakmice Zadrani ponovno rotiraju ekipu i polako spremaju momke na sutrašnju utakmicu za prolazak na Final Four protiv Novog Zagreba. Na kraju i jedni i drugi iskoristili su sve igrače koje su danas imali na raspolaganju, a s 92:59 slave domaći.

Zadar je kao i jučer predvodio Jure Vidaković s 23 poena i 27 skokova te valorizacijom 45, ali danas je puno bolju i razigraniju pomoć imao u Vigi Stipiću koji je ubacio 28 poena uz 6 asistencija i 5 skokova. Kod gostiju iz Drniša Šime Vlaić ubacio je 28 uz 15 skokova, 8 ukradenih lopti te 5 asistencija za valorizaciju od 31, a iako je Ante Vranjković danas s 19 ubačaja bio nešto razigraniji taj dvojac uz većini mlađih igrača nije mogao sam parirati Zadru.

STATISTIKA UTAKMICE

Alen Zdrilić, trener Zadra: ‘Čestitke jednoj i drugoj ekipi, mislim da su dečki dali što su mogli i odigrali pošteno što je u ovom trenutku najvažnije. Što se tiče utakmice i rezultata, mislim da u ovom trenutku imamo veću širinu i dečki su to iskoristili i zasluženo pobijedili.’

Alen Šikić, trener DOŠK-a: ‘Završili smo drugu utakmicu turnira, rekao bih i očekivan poraz od Zadra protiv kojeg ne možemo parirati energetski. Mlađa smo ekipa i jednostavno energetski ne možemo igrati ozbiljnu i discipliniranu košarku svih 40 minuta.’

FOTO: Andrej Jančijev | KSZŽ