Vraća se Druga liga Jug, utakmica kola Solin – Opus Puntamika!
Vraća se Druga liga Jug, utakmica kola Solin – Opus Puntamika!
DML

Druga muška liga nakon ljetne stanke vraća se te će ove sezone u odnosu na godinu prije nastupiti ekipa manje, ali još jednom očekujemo jednu uzbudljivu i neizvjesnu sezonu! Ekipe koje ligu čine ove godine su:

KK Diadora Zadar

KK Opus Puntamika Zadar
KK Sukošan
ŠK Split
KK Solin
KK Amfora Makarska
KK Cetina Trilj
OKK Dražen Petrović – Općina Primošten Šibenik
KK Trogir

UTAKMICA KOLA | KK SOLIN – KK OPUS PUNTAMIKA

KK Opus Puntamika povratnik je u Drugoligaško društvo nakon četiri godine od čega su tri godine bile u najvišem rangu hrvatske košarke, Premijer ligi. Jakov Vladović, legenda zadarske i hrvatske košarke najvio je novu sezonu sa željmo za povratak u rang više: Ove sezone idemo probati pobijediti u što većem broju utakmica pa što bude, a uz sve to naravno da ćemo imati i želju i nadu za povratkom u rang više. Nadam se da ćemo u tome i uspijeti.

Roster se promijenio, bilo je dolazaka i odlazaka, koje su točno zamisli za novu sezonu?

Što se rostera tiče on je istina dosta izmijenjen u odnosu na lanjski, ali očekujem od svih da daju podjednako daju svoj doprinos uz sezonu. S nama su sada i dvojica igrača Zadra, Roko Zdrilić i Toni Torbarina koji će sigurno svojim talentom uvelike pomoći ekipi.

Prvo kolo donosi tešku utakmicu protiv Solina, što očekujete od nje?

Prvo je kolo, igramo na gostujućem terenu u Solinu koji je domaćin te su oni prema svim našim saznanjima sastavili dobru ekipu. Očekujemo jako tešku utakmicu i idemo probati odigrati što bolje možemo i znamo i nadati se da će to biti dovoljno za pozitivan ishod i rezultat na kraju.

Iz kuta ekipe Solina, ova sezona trebala bi izgledati bolje nego li lani. U roster se vratio Solinjanin Petar Šarac koji je prošle sezone osvojio ligu sa ekipom Mislava te iskusni internacionalac Zvone Buljan.

Tajnik Mirko Podrug: Ove sezone se nadamo plasmanu gornjem domu tablice kao i svake godine, potvrdu kvalitete starijih i iskorak mlađih igrača. Također očekujemo tradicionalno dobre utakmice protiv konkurenata iz Zadra, Diadore i Sukošana kao i novopečenog drugoligaša Opus Puntamike, koji nas čeka na otvaranju lige.

Osim dvojca ranije spomenutog u ekipi je ostala okosnica od prošle sezone: Ostali su nositelji iz prošle sezone Josip Boban, Petar Barišić, Ljubo Šamadan, Jakov Sanader i Martin Bilandžić, a stigli su nam Matej Katavić koji je nosio naš dres pred dvije sezone, zatim iskusni Petar Šarac iz Solina (prošle sezone osvojio ligu sa KK Mislav) i još jedan Solinjanin, mlada nada na posudbi iz Splita Josip Milavić koji će skupljati iskustvo, ali i biti važan kotačić u rosteru. Nadamo se da ćemo do početka lige uspjeti završiti još jedan transfer, onaj iskusnog internacionalca Zvonu Buljana koji trenira s ekipom i koji je spreman pomoći. Ovakav roster trebao bi biti jamac dobre košarke u Solinu pa jedva čekamo otvaranje sezone – dodao je Podrug.

Prvo kolo i odmah derbi! Opus Puntamika je novopečeni drugoligaš koji po najavama očekuje brz povratak u prvoligaško društvo i evo – susrećemo se s njima već na startu lige! Stručnom stožeru Puntamike su se pridružili Jakov Vladović i Ive Ivanov što sigurno garantira ozbiljnost i kvaliteti njihovih najava. Utakmica s puno nepoznanica koja će pokazati gdje tko stoji u ovom trenutku, ali ulogu favorita bi ipak blago prebacili na Zadrane, dojučerašnje prvoligaše. Liga je kratka i svaki kiks klubova sa ambicijama će se itekako osjetiti. Neka spremniji pobjedi! – zaključio je tajnik KK Solin.

FOTO: Andrej Jančijev | Zadar.tv i KK Solin